p8050695

Már csak egy hét és itt az év várva-várt eseménye. Ebben a cikkben megtalálsz mindent, amit tudnod kell. Apropó, neveztél már?

 Mint tudjátok, augusztus első hétvégéje a felsőtárkányi Egeres völgyben a Bükk Hegyikerékpár Maraton rendezvényeiről szól. Mit is kapunk az idén?

Először is egy újdonságot szeretnék bejelenteni:

Szombat és vasárnap Outdoor Expo lesz!

De mit is láthatunk és csinálhatunk itt? Először is itt a lista azokról a cégekről akikkel találkozhattok a helyszínen.

  • Shimano
  • Decathlon
  • High5
  • AM Bringa
  • Deuter
  • Kellys

De mit is lehet látni és csinálni?

A Shimano bemutatja a legújabb XT és SLX alkatrész családot. Kipróbálhatod az E7000, és E8000 e-bike rendszerek erejét és előnyeit. Cipőket is hoznak majd...tudd meg, melyik Shimano cipő passzol igazán a te lábadra! Valamint a hazai képviselet bemutatja egyéb általuk forgalmazott termékeit is, például a csúcs Lazer fejvédőket Belgiumból, a PRO kormányait és egyéb kiegészítőit.

p8040545

Shimano szerviz pont

Hogy mi is ez, mire is számíthatsz itt? Aki tavaly volt, az tudja. A többieknek meg íme az alábbi sorok:

„Malőr bármikor történhet, s most nem egy defektre, vagy a váltó beállítására gondolunk, hiszen ezt a legtöbben meg tudják javítani saját maguknak is. Persze mindenre mi sem tudunk felkészülni, a vázpapucs, vagy egy törött felni cseréjét például nem tudjuk megoldani, de egy elgörbült fékkar, a fékolaj hiánya, vagy a középrész recsegése esetén bátran fordulhatsz hozzánk, hiszen azért leszünk ott, hogy a technika ördöge ne állhasson az utadba!

A Bükk Maratonon várunk mindenkit tanácsadással, az indulókat akár hibaelhárítással augusztus 3-án szombaton déltől 6-ig, valamint 4-én vasárnap reggel 7:30-tól 9-ig a Shimano szerviz ponton.”

A Decathlon mind a futók, mind a kerékpárosok érdeklődésére készül.

A futók számára cipő tesztelési lehetőséget biztosítanak, a Kiprun XT és Kiprun MT modelleket lehet kipróbálni akár verseny alatt is. Lesz egy nyeremény játék is, ahol soft kulacsot és összecsukható poharakat sorsolnak ki a cipők tesztelői között.

p8040549

A bringások pedig a Bükk Maraton helyszínén Xc100, Xc500 és Xc900 kerékpár modelleket tudnak tesztelni szombaton a depó területén vasárnap pedig élesben a versenyen.

A High5 standján a meg tudjátok nézni és vásárolni a cég termékeit. Az ugye meg van, hogy ők biztosítják a versenyek frissítőit?

p8040543

Az AM Bringa 11 elektromos kerékpárt hoz ki, amelyekből 5 db tesztelhető lesz a helyszínen. A lista lentebb. Lesz értékesítés is, ahol nagy kedvezményekkel lesz eladó jó pár pedelec MTB.

ambringa logo 700

1, Apache Manitou E3

2, Apache Hawk MX

3, Bulls Cross Rider Evo

4, Bulls Iconic TR 1

5, Bulls E-Stream Evo TR 2

6, Bulls E-Stream Evo 45 FS

7, Bulls Six50 Evo AM 3

8, Bulls Twenty9 E1,5

9, KTM Lycan 273

10, Giant Stance E+1

11,  Bulls E-Core Evo TR 2

Ezekből 5 típus (fentebb kiemelve) a helyszínen kipróbálható lesz.

A Deuter kerékpáros táskákkal és kiegészítőkkel jelenik meg, például Compact, Race, Superbike, Trans Alpine modellekkel és az új BIKE és Trans Alpine Pro táskákkal.

p8040071

A rendezvény ideje alatt lesz lehetőség vásárlásra is. A kiállított modelleket 10% kedvezménnyel vehetitek meg. (Illetve, aki a helyszínen megrendeli, annak ugyanúgy jár a kedvezmény.)

A Kellys is hoz 11 teszt kerékpárt, hogy minél többet kipróbálhassanak az érdeklődők. A kerékpáros kiegészítőket (belső, sisak, kesztyű, pumpa, stb.) nem csak nézegetni lehet, vásárlásra is lesz lehetőség.

kellys logo

Készülnek egy kvízzel is. A kitöltőket apró Kellys ajándékkal fogják díjazni.

A tesztelhető bringák listája. (Kattints a linkre, ha több infóra vágysz!)

Új Tygon 70 e-bike, M-es méretben
Új Tayen 50 e-bike, M-es méretben
Swag 50, M-es méretben
Slanger 50, S-es méretben
Gibon 70, M-es méretben
Hacker 70, M-es méretben
Gate 90, M-es méretben
Desire 70, S-es méretben
URC 70, M-es méretben
ARC 10, M-es méretben
SOOT 70, M-es méretben 
SOOT 50, M-es méretben
3 db Kiter 12 futóbringa

Szombaton kinek verseny, kinek laza szórakozás lesz

Kalenji Bükk Mountain Trail

 logo bukk trail

Az első nap délelőttjén a terepfutás szeremeseinek szolgálunk két távon versenyzési lehetőséggel.  A rövidtáv a Kalenji Trail 4 elsősorban a kezdőknek, a sportággal ismerkedőknek szolgál kihívással a 4 km hosszú távon. A hosszabb táv a Kalenji Trail 16 a gyakorlottabb futókat várja.

A Decathlon regenerációs zónával is készül, ahol SMR hengerezni tudnak a már befutott résztvevők. 

Kerékpár túra a hegyekben

A futás mellett a kerékpározni vágyókat is várjuk, hiszen nekik egy 40 km-es túrát szervezünk tele sok-sok látnivalóval. A nem verseny, hanem vezetett túra, ahol a túra vezetőt megelőzni tilos! Egy csapatban tekerheti végig, akár egy krossz trekking kerékpárral is az érdeklődő a környék egyik legszebb útvonalát.

bm2019 tura1

Titán Kupa

Délután az ifjú titánoké a főszerep, hiszen ahogy minden évben az idén is megrendezzük a 6-13 éves gyerekek kerékpár versenyét, ahol a büszke szülők biztatják csemetéiket.

Vasárnap a maratonról fog szólni.

Mint mindig, az idén is fél tíz előtt 10 perccel elindul a hosszú táv egy új pályán, hogy teljesítse az idei év egyik legkeményebb hazai hegyikerékpár maratonját. A legbevállalósabb hölgyek és urak után pedig sorban a többi táv rajtjai következnek.

p8050695

Az idei évben érdemes a versenyközpontban maradni, hiszen az expo mellett a versenyzők is többször haladnak itt át, szurkolási lehetőséget adva a nézőknek. A hosszútáv kétszer, a közép táv a szokásos módon egyszer fog a célba érkezése előtt előtt átszáguldani. Biztassuk együtt őket!

szonzorok2019